اعطای تسهیلات با درصد بالا به واحد های تولیدی و عدم توانایی بازپرداخت این تسهیلات توسط صاحبان واحدهای تولیدی باعث تعطیلی یا ورشکستگی گردیده است.
شهرستان بروجرد علیرغم دارا بودن پتانسیلهای لازم در حوزههای مختلف از زیرساختهای کافی بهرهمند نیست به گونهای که سهم تولید و صنعت در این شهرستان و به همان میزان اشتغالزایی در این بخشها متناسب ظرفیت منطقه نیست. بسیاری از واحدهای فعال تولیدی و صنعتی بروجرد نیز به دلایل مختلف نظیر بدهکاری به بانکها، کمبود نقدینگی و … به حالت تعطیل و نیمه تعطیل و ورشکستگی درآمدهاند که این خود موجب تعدیل نیرو و بیکار شدن کارگران فعال در این کارخانجات میشود.
78 واحد صنعتی در شهرک صنعتی شماره یک بروجرد وجود دارد که 50 درصد این واحدها تعطیل و نیمه تعطیل شده اند.همترین مشکلات شهرک صنعتی بروجرد تسهیلات، سرمایه در گردش، رکود و نبود بازار فروش است اما عدم تاخیر در پرداخت تسهیلات باعث شده تا این واحدها مدتها در رکود باقی بمانند. جدا از بحث بانکی مشکل دیگر این واحدهای تولیدی و صنعتی مالیات می باشد که سازمان امور مالیاتی با دادن تخفیف های مالیاتی می تواند راه را برای سرعت بخشیدن به فرایند اشتغالزایی باز کند.
به طور تقریبی یک چهارم جمعیت شهروندان بروجرد بیکار هستند که این آمار در نوع خود نگران کننده و تامل برانگیز بوده و نیازمند توجه بیشتر مسئولان است.از سوی دیگر میانگین سنی افراد بیکار در بروجرد نیز پائین است به معنای دیگر این قشر توانمند و سرمایه عظیم نیروی انسانی سالهای مفید عمر خود را بدون بهره لازم و به بطالت میگذرانند که این نیز به نوبه خود در رونق و رشد همه جانبه کشور تاثیر منفی دارد.شهرستان بروجرد علیرغم اینکه دومین شهر پر جمعیت استان بوده و جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ هزار نفر دارد، اما زیر ساختهای لازم آنگونه که باید در آن ایجاد نشدهاست به طور مثال طرحهایی با اشتغالزایی و مدت زمان پایداری بالا در بروجرد راهاندازی نشده است که این خود ضعف بزرگی به حساب میآید.افزایش بیکاری کارگران کارخانجات بروجرد در یک سال گذشته طلاق در میان زوجین این شهرستان را افزایش داده است.